BeurZEN fonds

Afbeelding van Guan Yin

Guan Yin, China 1100-1200, Rijksmuseum Amsterdam

De Dharma was in de tijd van de Boeddha toegankelijk voor iedereen. Als je je gezinsleven achterliet en intrad, hoefde je je geen zorgen te maken over je broodwinning. In Azië is dat nog steeds wel zo. Er zijn veel tempels waar je als leek naar toe kunt gaan om te trainen; je betaalt dan wat je kunt opbrengen. In onze maatschappij zijn er niet veel mensen die zullen intreden… Tegelijk kunnen veel mensen niet makkelijk een zenprogramma van de Noorder Poort betalen, en zeker niet verschillende per jaar. Dat is jammer, want het zou fijn zijn als het doen van zenprogramma’s voor iedereen toegankelijk is, ook voor mensen die weinig middelen hebben.

 

Soms treft de Noorder Poort met iemand een regeling, bijvoorbeeld dat iemand aan een programma mee kan doen in ruil voor een bepaalde hoeveelheid werk. Maar dat kan niet voor iedereen; helaas kan ook een zen centrum niet bestaan van alleen donaties.

 

Als je het een mooi idee vindt, dat minder draagkrachtigen door jouw donatie ook zenprogramma’s kunnen volgen, word je van harte uitgenodigd om aan dit fonds te doneren. Je bijdrage is welkom op

rekeningnummer NL35INGB0004064660

tnv Stichting Internationaal  Zen Instituut Nederland te Utrecht

 

Moge deze zinvolle dana vreugde schenken!

 

Het IZIN heeft geen ANBI-status en donaties zijn daardoor niet aftrekbaar van de belastingen